De organisatie

 

Het doel van het Mulier Instituut is bijdragen aan goed onderbouwd beleid, gericht op de bevordering van sport, sportief bewegen en versterking van de sportsector. Dit doel wordt o.a. nagestreefd door het uitvoeren van betrouwbaar en kwalitatief hoogstaand sportonderzoek en of dataverzameling en monitoring van de Nederlandse sportsector en beleidsprogramma’s.

 

De vraag

 

Het Mulier Instituut wil de resultaten van sportonderzoek steeds minder in tekst en meer grafisch gaan uitwerken. Het maken van infographics is er daar één van. Het kan cijfermatige informatie, maar ook een een proces, een ontwikkeling of een complexe dataset (of een combinatie hiervan) bevatten. Aan ons de vraag om hierin mee te denken.

 

De vorm

 

In de onderstaande vragen en antwoorden is de samenhang tussen tekst en beeld gevat in een vorm die we doorgaans zelf een 'Storygraphic' noemen. Het is een vorm waarvoor een proces of verhaal de basis vormt. Het onderzoeksterrein van waaruit het onderwerp is ontstaan zijn duidelijk basisscholen en we hebben van het spelgedrag van kinderen op het schoolplein gebruik gemaakt om de relatie tussen bewegen en leren te illustreren. Ook een lerares ontkomt niet aan een balanceer act.

Mulier Instituut

Ga hier naar de Start oagina

<

>

Vorige project

Volgende project

Gerelateerde projecten

Kunnen we je helpen bij een project, maar je weet

nog niet hoe? Wij denken graag met je mee.

 

Stuur ons een bericht

Contact:

info@aangenaamontwerp.nl

06 5022 8264

Adres:

Burg. van Heemstrakwartier 86

3731 TL  De Bilt