De organisatie

 

De verpleegkundige adviesraad (VAR) van het HMC is een door de raad van bestuur erkend onafhankelijk adviesorgaan, dat de raad van bestuur adviseert op het gebied van de verpleegkundige beroepsinhoud en beroepsontwikkelingen. Hiermee oefent de VAR invloed uit op de kwaliteit van de verpleegkundige zorg en de patiëntveiligheid en op het ziekenhuisbeleid van HMC.

 

De vraag

 

De adviesraad wilde met een animatie meer aandacht genereren voor het bestaan van de VAR. De animatie moest laagdrempelig zijn, uitleggen wat het is en wat ze inhoudelijk kan betekenen voor verpleegkundigen en ziekenhuizen.

 

Het proces

 

We hebben over de gewenste toon en stijl van deze boodschap een aantal keren met elkaar gesproken. We ontwikkelde vervolgens snel en zorgvuldig een stijl die helder en informatief is. Inclusief storyboard en gesproken tekst. Voordat we zijn gaan animeren hebben we het storyboard, de tone of voice en de voice-over tekst grondig met elkaar doorgenomen en bijgeschaafd. Ook de stem van de stemacteur hebben we eerst voorgelegd. Transparantie is hierin erg belangrijk. De uiteindelijke stijl straalt feitelijkheid en betrouwbaarheid uit. Dat is tegelijkertijd de basis voor alle middelen die we maken.

 

Een project van www.snaphet.nu - in samenwerking met Emiel Geerdink.

Haaglanden Medisch Centrum (VAR)

Ga hier naar de Start oagina

<

>

Vorige project

Volgende project

Gerelateerde projecten

Kunnen we je helpen bij een project, maar je weet

nog niet hoe? Wij denken graag met je mee.

 

Stuur ons een bericht

Contact:

info@aangenaamontwerp.nl

06 5022 8264

Adres:

Burg. van Heemstrakwartier 86

3731 TL  De Bilt