De organisatie

 

Danone Nutricia Research bouwt bruggen tussen wetenschap en voeding. Ons onderzoeks- en innovatiecentrum in Utrecht, Nederland, omvat de wereld van zowel voeding voor jonge kinderen als medische voeding; het heeft meer dan 600 mensen in dienst en is een wereldwijd knooppunt dat zich niet alleen toelegt op de innovatie van nieuwe producten, maar ook op de voortdurende verbetering van ons bestaande assortiment.

 

De opdracht

 

Voor de opdracht zijn twee concept voorstellen geschreven en geïllustreerd waaruit een keuze kon worden gemaakt. In het gekozen scenario worden regels en voorschriften op de werkplek door een karakter bekrachtigd. In dit geval door een Bij, mooi en aaibaar. In kleine geanimeerde scènes en toevallige ontmoetingen fluistert een 'Facility Bee' hoe dingen op kantoor worden gedaan. Huisregels kunnen betuttelend overkomen. Het is daarom leuk om ze lichtvoetig en met een glimlach te introduceren. En bovendien worden dieren vaak met affectie geassocieerd.

 

De vorm

 

In deze animatie van bijna 2 minuten, laat een sympathieke werkbij ons in een aantal scènes zien, hoe de gebruikers  - een zeer internationaal gezelschap -  op een juiste manier van het Danone Nutricia Research gebouw gebruik kunnen maken. Het doel was om op een vriendelijke manier te wijzen op gedragsregels.

Alle illustraties en animaties zijn volledig met de hand gemaakt en daardoor uniek. De figuurtjes zijn in opbouw gearticuleerd zodat ledematen, gezichtsuitdrukkingen en bewegingen in detail geanimeerd konden worden. Daarnaast is er lip sync toegepast waardoor de Bij met de toeschouwer communiceert.

 

Een project van Snaphet.nu - in samenwerking met Emiel Geerdink. Script: Mieke Vuijk

Nutricia Danone Research

Ga hier naar de Start oagina

<

>

Vorige project

Volgende project

Gerelateerde projecten

Kunnen we je helpen bij een project, maar je weet

nog niet hoe? Wij denken graag met je mee.

 

Stuur ons een bericht

Contact:

info@aangenaamontwerp.nl

06 5022 8264

Adres:

Burg. van Heemstrakwartier 86

3731 TL  De Bilt