De school

 

Elke dag werkt op de Polderhof vanuit de Daltonkernwaarden samen aan het leren kennen van hun talenten. Ze begeleiden hun kinderen in het leren maken van zelfstandige keuzes. Door slim samen te werken kunnen ze werken in kleine groepen, en is er veel aandacht voor de behoeften van elk kind. Het is belangrijk een school te zijn waar iedereen zich prettig voelt, want alleen de kinderen lekker in hun vel zitten, kunnen ze zich optimaal ontwikkelen.

 

De vraag

 

In opdracht van sausmakers uit Utrecht maakte Aangenaam Ontwerp een compleet nieuw beeldmerk en een nieuwe huisstijl.

 

De vorm

 

Na  gesprekken met de leiding en medewerkers van de school, zijn we begonnen met het ontwikkelen van een reeks illustraties die herkenbaar zijn voor kinderen van groep 1 t/m 8 en in relatie met het Dalton gedachtegoed en van de school. Met als achterliggend idee de beeldtaal ermee te gaan opbouwen. De kinderen van de school zijn er ook bij betrokken met vragen zoals welke illustraties zij bij zichzelf en de school vonden passen en of zij er bepaalde gedachten bij hadden. De beeldtaal is tenslotte van en voor de kinderen.

 

Na evaluatie van wat de docenten en de kinderen ervan vonden is de reeks aangevuld en aangepast. Vervolgens bedachten we de stijl door te trekken naar onder andere de vorm van de letters waaruit het logo is opgebouwd. Om daarmee het 'kinderlijke' tekenen als het ware te vertalen en vorm en stijl van de illustraties en letters op elkaar aan te laten sluiten.

 

Met alle uitgangspunten en bevindingen is de gehele stijl vertaald naar verschillende communicatiemiddelen en zijn er muurschilderingen van de illustraties aangebracht in de school en op de gevels.

Daltonschool de Polderhof

Ga hier naar de Start oagina

Logo / beeldmerk De Polderhof.

Variatie van het logo / beeldmerk in één kleur.

De illustraties waar het allemaal mee is begonnen en waar de kinderen over hebben meegedacht. Een aantal daarvan hebben hun plek in het logo / beeldmerk gekregen.

<

>

Vorige project

Volgende project

Gerelateerde projecten

Kunnen we je helpen bij een project, maar je weet

nog niet hoe? Wij denken graag met je mee.

 

Stuur ons een bericht

Contact:

info@aangenaamontwerp.nl

06 5022 8264

Adres:

Burg. van Heemstrakwartier 86

3731 TL  De Bilt