Utrechtse buurthuizen in zelfbeheer

 

Bewoners die zelf een buurthuis of speeltuin runnen. In Utrecht zien we daar steeds meer voorbeelden van. De gemeente Utrecht vindt dit een goede zaak. Ze stimuleert zelfbeheer van buurthuizen en speeltuinen. De gemeente Utrecht heeft dit vastgelegd in de visie ‘Welzijnsaccommodaties in zelfbeheer’. In dit boekje is te lezen hoe zelfbeheer in de praktijk werkt.

 

De opdracht

 

Ons werd gevraagd dit boekje te maken waarin de mensen die de drijvende kracht vormen achter de buurthuizen en speeltuinen konden worden voorgesteld. Aangenaam Ontwerp bedacht het concept en maakte aansluitend de vorm.

 

De vorm

 

Inspiratie voor de vorm en de lay-out kwam van een aangeleverd beeld. Op de foto wijst een vrouw met een gestrekte arm naar iets wat zich buiten afspeelt, te zien in één van de spreads. De hoek van haar arm bepaalde de helling van alle afgesneden hoeken in de beelden, cover en figuratieve elementen. Het verbeeld de dynamiek en de verscheidenheid van de buurthuizen.

 

De uitgave werd verzorgd door Stichting Ruimte voor de Buurt. De auteurs zijn Mariska van Keulen en Kees Fortuin. Redactie, Maurice Hengeveld, fotografie Berry Kluinhaar.

 

Het boekje werd gepresenteerd in Buurttuin De Zandloper en uitgereikt door Kees Diepeveen, Wethouder Zorg, Welzijn, Cultuur, Wijkgericht werken en Participatie.

 

Gemeente Utrecht, Stichting Ruimte voor de Buurt

Ga hier naar de Start oagina

<

>

Vorige project

Volgende project

Gerelateerde projecten

Kunnen we je helpen bij een project, maar je weet

nog niet hoe? Wij denken graag met je mee.

 

Stuur ons een bericht

Contact:

info@aangenaamontwerp.nl

06 5022 8264

Adres:

Burg. van Heemstrakwartier 86

3731 TL  De Bilt