Stichting Ruimte voor de Buurt, Gemeente Utrecht

 

Utrechtse buurthuizen en speeltuinen in zelfbeheer

 

Bewoners die zelf een buurthuis of speeltuin runnen. In Utrecht zien we daar steeds meer voorbeelden van. De gemeente vindt dit een goede zaak. Ze stimuleert zelfbeheer van buurthuizen en speeltuinen. In 2014 heeft de gemeente Utrecht dit vastgelegd in de visie ‘Welzijnsaccommodaties in zelfbeheer’. In dit boekje is te lezen hoe zelfbeheer in de praktijk werkt.

 

Ons werd gevraagd dit boekje te maken waarin de mensen die de drijvende kracht vormen achter de buurthuizen en speeltuinen konden worden voorgesteld. Aangenaam Ontwerp bedacht het concept en maakte aansluitend de vorm.

 

Inspiratie voor de vorm en de lay-out kwam van een aangeleverd beeld. Op de foto wijst een vrouw met een gestrekte arm naar iets wat zich buiten afspeelt, te zien in één van de spreads. De hoek van haar arm bepaalde de helling van alle afgesneden hoeken in de beelden, cover en figuratieve elementen. Het verbeeld de dynamiek en de verscheidenheid van de buurthuizen.

 

De uitgave werd verzorgd door Stichting Ruimte voor de Buurt. De auteurs zijn Mariska van Keulen en Kees Fortuin. Redactie, Maurice Hengeveld, fotografie Berry Kluinhaar.

 

Het boekje werd gepresenteerd op 29 april 2016 in Buurttuin De Zandloper en uitgereikt door Kees Diepeveen, Wethouder Zorg, Welzijn, Cultuur, Wijkgericht werken en Participatie.

Gerelateerde projecten

Home

Werk

Wat en voor wie

Contact

Aangenaam Ontwerp

visuele communicatie

 

2000 - 2022 ©

 

Burg. van Heemstrakwartier 86

3731 TL  De Bilt

06 5022 8264