Identiteit / Illustratie / Interactie

Handicap.nl

 

Een interactieve presentatie (pdf)

Handicap.nl benaderde ons met de vraag of wij een 'moeilijk' verhaal 'makkelijk' en daarnaast visueel zouden kunnen vertellen. De vraag was om een raamwerk te creëren met alle projecten van derden die zij toetsen en ondersteunen en waarlangs ook impact metingen worden gedaan.

Concreet kwam de vraag erop neer dat Handicap.nl met tekst en beeld onderscheidend wilde zijn in een bondige interactieve presentatie. Waarin de vele projecten die zijn opgezet in het belang van mensen met een beperking werden gekoppeld aan de maatschappelijke problemen (en oplossingen) die zij in het leven ervaren.

Open de presentatie in een Acrobat Reader desktop app om de volledige functionaliteit te bekijken.

Na analyse van de materie hebben we in verschillende etappes een aantal 'visuele' scenario's bedacht. Vanuit deze 'visuele' scenario's met ook vraagstellingen, bleek dat Handicap.nl nog veel te doen had om missie en aanpak met elkaar te verbinden.

Uiteindelijk zijn in vijf hoofdstukken 'impactdoelen' gekoppeld aan verschillende 'elementen van een normaal dagelijks leven' en verwijzen ze naar relevante 'projecten'. De projecten worden vervolgens met persoonlijke verhalen onderbouwt en versterkt.

 

Het ontwerp is onder meer opgezet met het idee de aandacht van de lezer vast te houden. De gehele presentatie (pdf) is interactief d.m.v. verwijzingen in verschillende vormen, functies en statussen. Zoals pijlen, knoppen en bewegende iconen. Er zijn pop-ups zijn gebruikt om het verhaal achter de iconen te vertellen en tegelijkertijd het aantal pagina's te verminderen.

Een van de hoofdstuk pagina's waarbij impactdoel, elementen van een normaal dagelijks leven en verwijzing naar een desbetreffend project samen komen.

Iconen vijf impactdoelen

Iconen zeven 'elementen' voor een normaal dagelijks leven

Gerelateerde projecten

Home

Werk

Wat en voor wie

Contact

Aangenaam Ontwerp

visuele communicatie

 

2000 - 2022 ©

 

Burg. van Heemstrakwartier 86

3731 TL  De Bilt

06 5022 8264