Visuele identiteit

Daltonschool de Polderhof

 

Een nieuwe beeldtaal van en voor de kinderen

 

In opdracht van sausmakers uit Utrecht maakte Aangenaam Ontwerp een compleet nieuw beeldmerk en huisstijl voor Daltonschool De Polderhof in Oss. Na  gesprekken met de leiding en medewerkers van de school, zijn we begonnen met het ontwikkelen van een reeks illustraties die herkenbaar zijn voor kinderen van groep 1 t/m 8 en in relatie met het Dalton gedachtegoed en van de school. Met als achterliggend idee de beeldtaal ermee te gaan opbouwen.

De kinderen van de school zijn er ook bij betrokken met vragen zoals welke illustraties zij bij zichzelf en de school vonden passen en of zij er bepaalde gedachten bij hadden. De beeldtaal is tenslotte van en voor de kinderen.

 

Na evaluatie van wat de docenten en de kinderen ervan vonden is de reeks aangevuld en aangepast. Vervolgens bedachten we de stijl door te trekken naar onder andere de vorm van de letters waaruit het logo is opgebouwd. Om daarmee het 'kinderlijke' tekenen als het ware te vertalen en vorm en stijl van de illustraties en letters op elkaar aan te laten sluiten.

 

Met alle uitgangspunten en bevindingen is de gehele stijl vertaald naar verschillende communicatiemiddelen en zijn er muurtekeningen van de illustraties aangebracht in de school en op de gevels.

Logo / beeldmerk De Polderhof

Variaties van het logo / beeldmerk in één kleur

De illustraties waar het allemaal mee begon en waarvan een aantal hun plek in het logo hebben gekregen

Voor- en achterzijde van een brochure

Poster gemaakt een jaar na de introductie van de nieuwe stijl

Illustraties voor de latere poster welke voortkomen uit de eerste tekeningen en waar nodig aangevuld

Gerelateerde projecten

Home

Werk

Wat en voor wie

Contact

Aangenaam Ontwerp

visuele communicatie

 

2000 - 2022 ©

 

Burg. van Heemstrakwartier 86

3731 TL  De Bilt

06 5022 8264