Infographics / datavisualisatie

Nationaal Monument Kamp Vught

 

Vernieuwde expositie door Perspekt Studio's.

 

Het vernieuwde herinneringscentrum Nationaal Monument Kamp Vught, gemaakt door Perspekt Studio's uit Haarlem, maakt de Tweede Wereldoorlog invoelbaar voor een breed publiek. Nieuwe verhalen, objecten, inzichten en ingekleurde historische foto’s zijn verwerkt in een hoofdexpositie bestaande uit zeven ‘eilanden’ die elk één seizoen van Kamp Vught tijdens de oorlog bestrijken.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Kamp Vught een SS-concentratiekamp van de Duitse bezetter. Tussen januari 1943 en september 1944 werden er ongeveer 32.000 mensen opgesloten. Onder hen joden, politieke gevangenen, verzetsstrijders en gijzelaars. Daarnaast zaten er in totaal 30 verschillende nationaliteiten in het Kamp.

 

Aangenaam Ontwerp maakte in opdracht van Perspekt Studio's in Haarlem een groot aantal infographics en datavisualisaties. De illustraties en statistieken zijn gemaakt ter onderbouwing van de gebeurtenissen in Kamp Vught en in relatie met de Tweede Wereldoorlog. Ze zijn qua vorm en sfeer passend in de expositie en de tijd waarin zich alles afspeelde. Hieronder een kleine selectie.

 

De expositie werd officieel geopend door Koning Willem-Alexander op 27 november 2019.

Koning Willem-Alexander tijdens de opening op 27 november 2019

Gerelateerde projecten

Home

Werk

Wat en voor wie

Contact

Aangenaam Ontwerp

visuele communicatie

 

2000 - 2022 ©

 

Burg. van Heemstrakwartier 86

3731 TL  De Bilt

06 5022 8264