Animatie / Illustratie / Script

Beehavioral movie

 

Een animatie in opdracht van Danone Nutricia Research.

 

In deze animatie van bijna 2 minuten, laat een sympathieke werkbij ons in een aantal scènes zien, hoe de gebruikers  - een zeer internationaal gezelschap -  op een juiste manier van het Danone Nutricia Research gebouw gebruik kunnen maken. Het doel was om op een vriendelijke manier te wijzen op gedragsregels.

Voor de opdracht zijn twee concept voorstellen geschreven en geïllustreerd waaruit een keuze kon worden gemaakt. In het gekozen scenario worden regels en voorschriften op de werkplek door een karakter bekrachtigd. In dit geval door een Bij, mooi en aaibaar. In kleine geanimeerde scènes en toevallige ontmoetingen fluistert een 'Facility Bee' hoe dingen op kantoor worden gedaan. Huisregels kunnen betuttelend overkomen. Het is daarom leuk om ze lichtvoetig en met een glimlach te introduceren. En bovendien worden dieren vaak met affectie geassocieerd.

 

Alle illustraties en animaties zijn volledig met de hand gemaakt en daardoor uniek. De figuurtjes zijn in opbouw gearticuleerd zodat ledematen, gezichtsuitdrukkingen en bewegingen in detail geanimeerd konden worden. Daarnaast is er lip sync toegepast waardoor de Bij met de toeschouwer communiceert.

 

Een project van Snaphet.nu - in samenwerking met Emiel Geerdink. Script: Mieke Vuijk

Gerelateerde projecten

Home

Werk

Wat en voor wie

Contact

Aangenaam Ontwerp

visuele communicatie

 

2000 - 2022 ©

 

Burg. van Heemstrakwartier 86

3731 TL  De Bilt

06 5022 8264